Vlăduț spune, dar nici el nu aude

La începutul lunii, poliția capitalei a anunțat că Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție după ce a fost fotografiat pe holurile parlamentului cu nasul în vânt.

Sigur, toți mai greșim, și să fim sinceri, nimănui nu-i face plăcere să poarte masca, dar să fii ministrul sănătății și să-ți bagi picioarele în măsurile de protecție pe care chiar tu le-ai ordonat… e de râsul curcilor.

În condițiile în care trăim într-o pandemie, s-ar crede că ministrul sănătății ar fi un model de urmat vis-a-vis de respectarea regulilor, exemplar chiar. Eh, uitați că s-ar crede greșit. Dacă ar fi să ne luăm și noi după Vlăduț, ne-ar fi mâncat covidul pe toți până acum!

Dar după cum am spus, toți facem greșeli și toți învățăm din ele… toți mai puțin Vlad. Știți că are românul o vorbă: “Cine s-a fript cu ciorbă, suflă și-n iaurt.” Al nostru ministru s-a fript o dată, iar a doua oară s-a și transmis în direct, ca nu care cumva să mai dea altcuiva satisfacția de a-l fotografia și a-l da pe mâna presei. Vlăduț e băiat mare, se descurcă singurel și se oferă chiar el presei. Cu mici excepții, desigur, căci la conferința de presă organizată la Palatul Victoria în legătură cu nenorocirea de la Babeș, nu doar masca a fost absentă, ci și ministrul. Dar cum ne putem mira că în timp de criză a dat bir cu fugiții, la cât timp a petrecut cu politicienii în ultima vreme? Și ce-i drept, “sărăcuțul” mai are și criză după criză, și chiar nu are nici o vină că fix în mandatul lui a dat, efectiv, boala în toată lumea. Cum gestionează crizele, totuși, e altă poveste. Dar ce să gestioneze el, dacă nici Spitalul “Foişor” nu a putut să-l evacueze într-o manieră civilizată. Dânsul a găsit de cuviință să scoată noaptea din camere pacienții abia scăpați de sub bisturiu fără vreun avertisment, cu atacuri de panică și dureri cu tot, iar apoi să mai aibă și tupeul să susțină că a vorbit cu fiecare în parte și că toți și-au dat consimțământul. Eee, comedie!

Dar deh, Vlăduț nu poate să-și pună o afurisită de mască pe care noi, muritorii de rând, o purtăm de fiecare dată când ieșim din casă, asemenea câinilor care poartă botniță la plimbare, așa că ce așteptări putem avea să fie el cel care ne va salva de pandemie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *