Despre Nea Nelu

Acesta este un site de satiră și adevăruri dureros de cinice, care îl are în prim-plan pe nea Nelu în cele trei ipostaze ale sale: personaj, autor și context. Aici niciun neisprăvit nu scapă de gura noastră spurcată și de bârfa de bodegă. Atât să facem, dacă de voturi nu îl putem deposeda. Ne vărsăm nervii, ne lăsăm capriciile să iasă la iveală și ne ascundem fărâma de speranță în spatele glumelor. Perfect aidoma ultimelor trei decenii.
 
Dacă politica românească de după 1989 ar purta un nume, nea Nelu ar fi acela. Pentru că este locul unde ne-am investit speranțele și ne-am ales cu deznădejdile, sau cel în care ne-am strigat bucuriile și ne-am vărsat frustrările. Nu în ultimul rând, dacă noi, cetățenii cu buletin de vot la purtător ar trebui să fim porecliți, tot nea Nelu ar fi cea mai inspirată variantă. Pentru că în spatele lui ne ascundem intelectul și grobianismul deopotrivă, raționalul și lipsa lui. E titlul perfect pe care dansul politic îl poate primi la botezul acestor 30 de ani. Mai bine nu se putea. Toți suntem nea Nelu, cu toate defectele și calitățile lui.
 
Cu alte cuvinte, aici îi credem dar îi și cercetăm, îi criticăm, îi spurcăm dar îi și votăm. Pentru că ăștia sunt și ăștia suntem. Nea Nelu e în fiecare dintre ei și noi.